Gewest Antwerpen
Woensdag 2019-07-31
Opstart seizoen 2019-2020

Als gevolg van de problematiek binnen de snookergemeenschap kan de planning en de organisatie van de interclubcompetitie 2019-2020 veel later gebeuren dan onder normale omstandigheden.

Het belangrijkste nieuws voor de meeste spelers, die reeds zijn aangesloten bij VSF vzw Gewest Antwerpen, is dat de gewestelijke werking met de interclubcompetitie en de gewestelijke tornooien zeker zullen doorgaan zoals de vorige seizoenen.


INTERCLUB

De interclubcompetitie zal starten in de week van 2 september.

Momenteel zijn er 44 ploegen ingeschreven en er zijn 3 ploegen die mogelijk nog zullen inschrijven (ten laatste vrijdag 01/08 is dit definitief geweten).

De interclubcompetitie zal worden opgedeeld in 3 reeksen van 15 of 16 ploegen per reeks.

Vermits een aantal ploegen uit Ere afdeling hebben gekozen om bij BBSA aan te sluiten, is de meest zinvolle aanpak om alle resterende ploegen van Ere en de top van 1ste afdeling samen te voegen tot een 1ste afdeling.  Het verder opvullen van de reeksen van hoog naar laag zal gebeuren op basis van de eindrangschikking van het vorige seizoen.

Over het verloop van de competitie en de overgang naar het seizoen 2020-2021 zal de nodige informatie worden medegedeeld tijdens de eerstvolgende Gewestelijke AV.
 
Ten laatste op donderdag 08/08/2019 zal de volledige competitiekalender op de website staan met informatie over de samenstelling van alle ploegen.


GEWESTELIJKE TORNOOIEN

Binnen het gewest Antwerpen zal er zoals de voorbije seizoenen een reeks van 5 gewestrankings georganiseerd worden met een weekend open A-reeks en een ander weekend B-reeks.

De format blijft identiek aan de vorige jaren, wat wil zeggen dat er in de B-reeks in poules gestart wordt en in de A-reeks volledig met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

Er worden ook opnieuw een reeks van 5 thematornooien gespeeld met alternatieve formats. (147-tornooi, dubbels, 6-reds, Battle-of-ages en 10-reds)

De volledige tornooikalender, met ook de reeksen van overkoepelende tornooien, zal ten laatste op vrijdag 16/08/2019 op de website staan en de tornooien worden open gezet zodat de spelers vanaf dan kunnen inschrijven.


Sportieve groeten
Gewestraad VSF Antwerpen

  • Provant 1
  • Love snooker
  • Provant 2
  • Love snooker
  • Provant 3
  • Love snooker
Gewest Antwerpen
Algemeen
Leden
Partners
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Gewestelijk secretariaat Antwerpen
Korenstraat 8
2560 Nijlen (Belgium)

E-mail: info@vsf-antwerpen.be
© 2011-2020 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Voorwaarden | Privacy
Provincie Antwerpen - BLOSO
Produced by NetQue